Amsterdam lennot ja hotelli

Amsterdam lennot ja hotelli

Amsterdam on viehättävä kaupunki Euroopan sydämessä

Alankomaiden pääkaupunki Amsterdam sijaitsee keskellä Eurooppaa. Se on Alankomaiden suurin kaupunki, ja turistien kestosuosikki. Amsterdam tunnetaan vapaamielisenä, rentona kaupunkina, jossa on helppoa ja suhteellisen turvallista liikkua. Amsterdam toimii myös välietappina sijaintinsa vuoksi, ja moni pysähtyykin kaupungissa viettääkseen lentojen välisen ajan mukavasti kaupungilla kierrellen.

Autamme sinua löytämään Amsterdamin halvimmat lennot ja hotellit. Vertailemme useiden eri lentoyhtiöiden ja hotellien hintoja, joten voit olla varma, että löydät juuri sinun matkallesi sopivan hintaiset vaihtoehdot.

Halvat lennot: Helsinki – Amsterdam

Helsinki – Amsterdam lento taittuu jopa kahdessa ja puolessa tunnissa. Etsi sinulle halvat Amsterdam lennot valitsemalla alhaalta lähtö- ja paluupäivä. Voit myös valita useamman matkustajan, jos olet varaamassa matkaa seurueelle.

Halvat hotellit Amsterdam

Yöpyminen Amsterdamin hotelleissa ei tarvitse olla kallista. Olemme listanneet tähän viisi halvinta hotellia Amsterdamista. Valitse sinulle sopivin ja säästä jopa satoja euroja.

Äkkilähdöt Amsterdam

Tarkista milloin äkkilähdöt Amsterdamiin ovat edullisimillaan. Näet alhaalta jokaisen kuukauden edullisimman lentovaihtoehdon. Säädä matkan kestoa niin näet tarkemman hinnan.

Amsterdamin nähtävyydet

Amsterdam nähtävyydetAmsterdamissa nähtävyyksiä riittää, mutta erityisesti kesäaikana on hyvä muistaa, että kaupungissa on todella paljon turisteja, ja jonoihin kannattaa varautua. Siksi samalle päivälle ei voi suunnitella liikaa nähtävää. Helpointa on valita tietty alue, ja kiertää siellä haluamansa nähtävyydet yhden päivän aikana. Näin säästyy aikaa myös siirtymissä, kun etenee lyhyet etäisyydet kävellen paikasta toiseen. Suuret turistimäärät houkuttelevat valitettavasti usein myös huijareita ja taskuvarkaita, joten yleinen varovaisuus kannattaa, vaikka kaupunki onkin melko turvallinen.

Suuntaa ensimmäisenä kaupungin keskustaan

Amsterdamin keskusta on jo itsessään nähtävyys, ja kannattaa käyttää hetki vain kävelyyn ympäriinsä, ja tunnustella yleistä ilmapiiriä. Pyöräily on pääasiallinen liikkumiskeino, ja pyöräilijöitä näkeekin aivan joka paikassa. Tämä kannattaa muistaa myös liikenteessä, sillä autotien reunassa kulkee usein pyörille oma väylä, jolle menemistä tulee välttää, ellei halua jäädä alle.

Niewe kerk ja Punaisten lyhtyjen alue

Niewe kerk & Punaisten lyhtyjen alueAmsterdamin keskustassa on runsaasti historiallisia rakennuksia ja kirkkoja, joista ainakin Nieuwe kerk on todella näyttävä ja vierailemisen arvoinen, jos sinne sattuu ehtimään aukioloaikojen puitteissa. Kirkko on rakennettu 1400-luvulla, ja on edelleen käytössä. Keskustassa kannattaa ihastella myös historiallista arkkitehtuuria, talojen korkeita ikkunoita ja kapeita pikkukatuja. Kaupunki on samaan aikaan hyvin kotoisa, ja toisaalta hyvin kansainvälinen. Binnenstadia pidetään keskusta-alueeseen kuuluvana, ja siellä on myös kuuluisa Punaisten lyhtyjen alue, jossa kannattaa myös vierailla. Alue on päiväsaikaan hyvin valvottu ja turvallinen, mutta valokuvaus ei ole sallittua merkityillä alueilla. Tämä alue on yksi Amsterdamin suosituimmista turistikohteista.

Kanaalit ja puistot tarjoavat olosuhteet rentoon oleskeluun

Kanaalien ympäröimä alue puolestaan kuuluu UNESCO:n maailmanperintökohteisiin, ja on ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Erityisesti kannattaa tarkkailla kaunista ympäristöä ja arkkitehtuuria. Kanaalien varrella olevien rakennusten katoilla pesii myös usein haikaroita. Amsterdam on melko kaupungistunut ympäristö, mutta pari isoa puistoa tarjoaa levähdyspaikan, joka on paikallistenkin suosiossa. Näistä erityisesti Vondelparkissa kannattaa viivähtää hetki, ja rentoutua kauempana kaupungin hälystä. Viltin ja hyvän kirjan kanssa voi nauttia hetken auringonpaisteessa.

Amsterdam museot

Amsterdamissa on runsaasti myös museoita, joissa voi vierailla sadepäivien aikana. Sellaisia todennäköisesti osuu lomaan vähintään yksi, sillä sijainti meren lähellä aiheuttaa usein epävakaan sään. Hyviä museoita Amsterdamissa ovat esimerkiksi Rijksmuseum, joka sisältää runsaasti klassista taidetta. Hollanti on tunnettu sellaisista taidemaalareista kuin Rembrandt ja Van Gogh. Van Goghille on omistettu oma museo, sillä hänen taidettaan pidetään erityisen merkittävänä Alankomaile. Museot sijaitsevat myös lähellä toisiaan, joten päivän aikana ehtii katsastaa useammankin. Myös Anne Frankin talo on ehdoton käyntikohde Amsterdamissa vieraileville. Erityisesti siellä kannattaa varautua pitkiin jonoihin. Lipun voi ostaa joko etukäteen, tai paikan päältä.

Älä ylläty kannabiksen hajusta, sillä se on laillista

Amsterdam, ja koko Alankomaat on tunnettu liberaalista politiikastaan niin huumeiden kuin prostituutionkin suhteen. Kannabista ja hasista voi ostaa erilaisista coffee shopeista, joissa sitä saa myös polttaa. Monet coffee shopit tarjoavat myös matkamuistoja ja hasiksella maustettuja herkkuja, kuten space brownieseja. Vaikka Amsterdam on tunnettu liberaalina kaupunkina, kannattaa kuitenkin muistaa hyvät käytöstavat, sekä se, että paikallisia lakeja on noudatettava.

Kaanaaliristeilylle oppaan kanssa tai ilman

Kanaaliristeilyt ovat mukava tapa nähdä kaupunkia, ja niiden aikana on usein mahdollista kuunnella opastusta monella kielellä. Kanaaliristeilyjä järjestää useampi eri yhtiö, ja niillä voi valita myös illallisristeilyjä, tai pienille ryhmille yksityisristeilyjä. Kanaaleihin tutustuakseen voi vuokrata myös oman veneen, jolla on mahdollista kierrellä itsekseen. Vuokrattavana on sekä polkuveneitä, että tavallisia veneitä.

Pyörällä tutustut kaupunkiin parhaiten, mutta muista varoa pyörävarkaita!

Pyöräily on Amsterdamissa erittäin suosittu liikkumismuoto, ja pyöräily onkin kaupungissa helppoa. Keskustassa pyöräily saattaa varsinkin ruuhka-aikaan vaatia hieman kärsivällisyyttä, mutta kun sieltä pääsee hieman väljemmille alueille, on pyöräily loistava tapa liikkua ympäriinsä. Pyörävuokraamoja on Amsterdamissa useita, ja sellaisia löytyy ainakin päärautatieasemalta. Pyörän vuokra on kohtuullisen halpa, alle 10 euroa päivässä. Pyörästä kannattaa kuitenkin pitää huolta, sillä pyörävarkaudet ovat Amsterdamissa harmillisen yleisiä. Pyörävuokraamoista on mahdollista myös saada opastettuja kierroksia, tai karttoja, joissa on suositeltuja reittejä pyöräilyä varten.

Keskustassa on mahdollista osallistua myös ilmaiselle kävelykierrokselle, joka pidetään useilla eri kielillä. Kierrokset alkavat kansallismonumentilta, ja niiden aikataulut löytyvät Amsterdamin turisti-infosta, sekä Amsterdamin kaupungin sivuilta.

Amsterdamin lentokenttä

Amsterdamin päälentoasema Schiphol sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Amsterdamin keskustasta, ja sinne pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä. Lentokenttä on KLM lentoyhtiön kotikenttä. Schiphol on usein valittu yhdeksi maailman parhaista lentokentistä, ja se onkin matkustajan näkökulmasta hyvin mukava ja toimiva. Schipholin läpi kulkee vuosittain noin 60 miljoonaa matkustajaa.

Kentällä on on panostettu matkustajien viihtyvyyteen, ja se tarjoaa mahdollisuuksia syömiseen, juomiseen ja shoppailuun lentojen välissä. Kentällä on lukuisia ravintoloita ja kahviloita. Starbucks hemmottelee erikoiskahveillaan, ja Heineken-baarissa voi napata oluen ennen lentoa. Lentokentän verkkosivuilla voi tutustua palveluvalikoimaan, ja valita lentoporttinsa mukaan itselleen sopivat ravintolat ja kahvilat. Kenttä on melko suuri, eikä sen toiselle puolelle kannata lähteä syömään, varsinkaan jos aikaa on vähän. Ostosmahdollisuudet ovat erittäin hyvät, ja myymälätarjonnasta löytyy vaihtoehtoja merkkivaatteista suklaisiin, alkoholiin ja sikareihin. Erityisesti turvatarkastuksen jälkeen shoppailumahdollisuuksia riittää vaikka tuntikausiksi.

Amsterdamin keskustaan pääsee lentokentältä junalla, bussillla ja taksilla. Myös pyöräily on mahdollista, tosin matkatavaroiden kanssa se ei ole kovin käytännöllistä. Kentältä kulkee kuitenkin viitoitettu reitti Amsterdamin keskustaan. Reitin pituus on noin 15 kilometriä. Junat kulkevat kentältä noin 10 minuutin välein, ja matka kestää alle puoli tuntia. Lipun hinta on noin viisi euroa. Bussimatka kestää hieman pidempään, ja lippu on suunnilleen saman hintainen. Bussilla pääsee kuitenkin mahdollisesti lähemmäs omaa majapaikkaansa, sillä se pysähtyy sekä Museumspleinillä, Rijksmuseumilla että Leidsepleinillä. Bussit kulkevat noin 15 minuutin välein. Taksimatka on nopein keino päästä suoraan majoituskohteeseensa, mutta se luonnollisesti maksaa enemmän. Taksimatka keskustaan maksaa ruuhkatilanteesta riippuen 40-50 euroa.

Amsterdamin hintataso

Suomalaiselle Amsterdam on kohtuuhintainen vierailukohde. Siellä saa halutessaan rahaa kulumaan runsaastikin, mutta keskimäärin esimerkiksi museot, sekä ulkona syöminen ja juominen tuntuvat suomalaisen lompakolle kohtuuhintaiselta. Alkoholi on keskimäärin halvempaa suhteessa muuhun hintatasoon, ja edullisen illallisen pystyy nauttimaan alle 20 eurolla, kun vain löytää oikean paikan.

Hotelliyön hinta vaihtelee majoituksen ja sesongin mukaan. Kalleimmillaan hotellit ovat kesä-elokuun välillä, ja eniten saa maksaa keskustassa sijaitsevista majoituksista. Jos Amsterdamissa haluaa liikkua halvalla budjetilla, kannattaa suosia julkista liikennettä tai vuokrata pyörä, ja syödä mieluummin pienissä ravintoloissa keskustan ulkopuolella, tai nauttia kesällä omia eväitä ulkosalla.

Helsinki-Amsterdam -lentoaika

Helsingin ja Amsterdamin välillä kulkee useita suoria lentoja päivässä. Lentoaika on kohtuullinen, ja kestää noin kaksi ja puoli tuntia hieman reitistä riippuen. Helsingin ja Amsterdamin välillä suoria lentoja lentävät ainakin Norwegian, KLM, Transavia ja Finnair. Jos haluaa säästää rahaa, voi koukata myös esimerkiksi Tukholman tai Riikan kautta, jolloin matka-aika luonnollisesti lisääntyy, mutta lennon saattaa saada hieman halvemmalla. Riikan kautta Amsterdamiin lentää Air Baltic ja Tukholman kautta voi kulkea SAS:in koneilla.

Amsterdam kokemuksia

Onko sinulla Amsterdam kokemuksia? Jaa ne muille matkailijoille. Kerro paikan hyvät ja huonot puolet jättämällä komentti alhaalla.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *